מדע הנתונים בחיי היום-יום

מדע נתונים (“data-science”) הוא תחום מחקר שמשלב בין סטטיסטיקה, לימוד מכונה (“machine learning”), כריית נתונים, תכנות ועוד מילים קצת מפחידות.

בטח אתם שואלים את עצמכם – “חוץ מכרטיס הנחה למחלקת משקפיים עבות באופטיקנה, ופופולריות מטורפת בטינדר, מה בעצם מדע נתונים נותן לי?” או במילים אחרות, למי רלוונטי מדע נתונים באופן כללי והבלוג הזה ספציפית?

אז בגדול מדע נתונים רלוונטי ל-2 סוגים של אנשים:

    1. מדעני נתונים
    2. כל מי שהוא לא מדען נתונים

מכיוון ש-1 די מסביר את עצמו אז נדלג ישר ל-2. 

בשנים האחרונות, החיים שלנו הפכו דיגיטליים. כמעט כל פעולה שאנחנו מבצעים נרשמת ומתועדת – קניות, ספורט, שיחות עם חברים, קריאת חדשות, ועוד. אז אולי לא התייעצו איתנו כשביטלו את כל עניין הפרטיות אבל לפחות אם הנתונים כבר שם בואו נשתמש בהם לטובתנו. 

השאלה היא דרך איזה משקפיים אנו בוחנים את הנתונים ועוד יותר מכך באיזו תצורה מציגים אותם. אפשר כמובן לבחור להציג גרף מורכב מלווה בכל מיני מונחים סטטיסטיים מאיימים ולחילופין אפשר להציג גם פורמט ידידותי יותר לקורא. בבלוג הזה לא נתמקד בבעיות אקדמיות או תיאורטיות שרלוונטיות רק לחיים המקצועיים של מדעני נתונים, מרתקים ככל שיהיו,  אלא בסיטואציות שנוגעות לכל אדם בחיי היום יום. לטובת הקריאה השוטפת – בעיות, שיטות, ופתרונות לא יוצגו בשפה אקדמית אלא בסגנון של “מדע-פופולארי” ובסוף כל פוסט יצורפו פרטים נוספים לסקרנים ויודעי ח”ן .

אז יאללה מתחילים…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *